25 09, 2019

Почина бугарскиот поет Љубомир Левчев, добитник на Златниот венец на СВП во 2010 година

21 08, 2019

Официјален YouTube канал од фестивалот

15 08, 2019

За мојот југ тагувам, а потоа се создавам – промо-видео за Струшките вечери на поезијата 2019

15 08, 2019

Голем број новости на овогодишното издание на Струшки вечери на поезијата

14 08, 2019

Објавена е програмата за 2019 година

14 08, 2019

Објавена листата на кандидати за наградата „Браќа Миладиновци“

31 07, 2019

Повик за волонтери на НУМ „Струшки вечери на поезијата“ за 2019 година/Thirrje për vullnetarë për INM “Mbrëmjet Strugane të Poezisë” 2019

15 07, 2019

Подготовките за „Струшки вечери на поезијата 2019 година“ се во завршна фаза

8 06, 2019

Хрватската поетеса Моника Херцег е добитникот на наградата „Мостови на Струга“ за 2019 година

31 05, 2019

Конкурс за наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга за 2019 година

25 03, 2019

Поздравно обраќање на Ана Бландијана, добитничката на Златниот венец за 2019 година

23 03, 2019

Романската поетеса Ана Бландијана е добитникот на наградата „Златен венец“ на СВП за 2019 година

16 03, 2019

Почина современиот светски поет Вилијам Стенли Мервин, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2005 година

27 02, 2019

Почина поетот Ристо Ѓ. Јачев, добитник на наградата „Браќа Миладиновци“

1 02, 2019

Конкурс за интернационалната поетска награда „Мостови на Струга“ 2019